Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület által 2017.05.15. napon, a TOP-1.2.1-15 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című konstrukció keretében benyújtott támogatási kérelme 486.420.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100%-os támogatás intenzitással. A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató képviseletében eljáró Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága és az Egyesület megkötötték a Támogatási Szerződést, hatályba is lépett, így megkezdődött a projekt részletes műszaki-szakmai kidolgozása.

A projekt célja, hogy olyan attrakció jöjjön létre, amely jól illeszthető a már meglévő, a keresleti trendeknek megfelelni képes kínálathoz és olyan kiszolgáló infrastruktúra jöjjön léte, amely biztosítja a fenntartható fejlődést mind jövedelmezőségi, mind környezeti szempontból, ezáltal elősegíti a város és a térség turizmuspiaci pozíciójának erősítését. A  Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület vezette konzorcium által megvalósítandó fejlesztés sikeréhez nagymértékben járul hozzá Nyíradony város és a térség erősödő vonzereje és a városvezetés turizmusfejlesztéssel kapcsolatos elkötelezettsége is. A projekt hatásaként növekvő vendégforgalomra, a belföldi és külföldi vendégek számának növekedésére, a szezonalitás mérséklésére, igényes, magasabb költési hajlandósággal rendelkező vendégkör részarányának javulására számíthatnak.

A fejlesztés elsődleges célcsoportja a 30-40 év közötti családosok, a 20-30 év közötti baráti társaságok és a 40-50 év közötti nők és férfiak. A fejlesztés másodlagos célcsoportját a teljes település, kistérség, és régió lakossága mellett az egyre fejlődő debreceni repülőtér átutazó külföldi utasai adják, akik a rövid üzleti célú utazásaik mellett kulturális célú szabadidős programokkal bővíthetik itt tartózkodásuk idejét, valamint a szomszédos országokból érkező vendégek.